Volt Maastricht

Volt is een pan-Europese progressieve politieke beweging, gericht op het veranderen van de manier waarop politiek wordt bedreven en het vormgeven van de toekomst van Europa! Een beweging die zich inzet voor de versterking van het Europa dat wij allen delen. 

Wij willen de studentenpolitiek van maastricht revolutioneren door de communicatie radicaal te verbeteren

In plaats van ons te richten op huisdierprojecten die onze partij of onze kandidaten willen, willen we ons richten op wat JIJ wilt. Wanneer heeft u voor het laatst van de Universiteitsraad gehoord? Wanneer werd JIJ voor het laatst gevraagd naar jouw persoonlijke zorgen met betrekking tot de universiteit? We willen het NU weten! Bezoek het formulier gelinkt aan de rechterkant van deze pagina en vertel ons over de zaken waar je je zorgen over maakt, en als je op ons stemt dan zullen we dat doen. 

Wij zijn studenten van verschillende faculteiten en wat ons verbindt is onze gedeelde liefde voor Europa en onze wens om politiek naar iedereen te brengen. We willen afstand nemen van studentenraden die meer zin hebben in een verbetering van het CV dan in een legitieme studentenvertegenwoordiging. We willen dat JIJ deel uitmaakt van het hele proces in plaats van één keer te stemmen en dan nooit meer van je gekozen vertegenwoordigers te horen.

Bovendien betekent het feit dat Volt pan-Europees is dat we niet in één Europees land gevestigd zijn, maar dat we ernaar streven om heel Europa te vertegenwoordigen. We hebben zelfs een parlementslid in Brussel!

Kijk op onze Social Media kanalen en website als u ons beter wilt leren kennen.

Konrad von Klitzing

Konrad von Klitzing

Ik ben een Europeaan uit Duitsland en een eerstejaarsstudent economie. Ik ben nu meer dan een jaar bij Volt en ik heb teams in heel Europa ontmoet. Ik wil deze ervaring gebruiken om ALLE studenten in maastricht te vertegenwoordigen en onze geliefde universiteit te verbeteren.

Lech Lipinski

Lech Lipinski

Ik ben een europeaan uit polen en een rechtenstudent aan de universiteit van maastricht. Ik ben al geruime tijd bezig met politiek en ik hoop mijn ervaring te gebruiken om deze universiteit te verbeteren.

Julia Kletschke

Julia Kletschke

Ik studeer Europese Studies en kwam Volt tegen bij de parlementsverkiezingen in 2019. Ik was meteen onder de indruk van de pan-Europese aanpak en vind het geweldig hoe de agenda zich aanpast aan mijn studie. Ik ben een Europeaan in hart en nieren en hou ervan hoe de Universiteit Maastricht Europees erfgoed combineert met vooruitstrevendheid. Ik wil deel uitmaken van de vormgeving van het Europa van morgen door Volt dichter bij de studenten te brengen.